گردشگری در ولایت بامیان

در این وبلاگ، در رابطه با گردشگری و جاذبه‌های ولایت بامیان و همچنان معلومات مرتبط با گردشگری که برای دانشجویان مفید باشد درج خواهد شد.

گردشگری در ولایت بامیان

در این وبلاگ، در رابطه با گردشگری و جاذبه‌های ولایت بامیان و همچنان معلومات مرتبط با گردشگری که برای دانشجویان مفید باشد درج خواهد شد.

پترولوژی توده گرانیتی شهیدان، غرب استان بامیان، افغانستان

سال: 1394

پدیدآور: محسن عارفی استاد راهنما: عباس رضایی آسیابانها

دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، دانشکده علوم پایه

چکیده

توده گرانیتی شهیدان در انتهای غربی کمربند پلوتونیک هندوکش غربی - بدخشان غربی است کمربند هندوکش غربی و در غرب استان بامیان قرار دارد. این توده بر اساس شواهد چینه شناسی سن اواخر تریاس را دارا میباشد و از سینوگرانیت و مقدار کمتری گرانودیوریت تشکیل شده استو از نظر کانی شناسی بطور متوسط از حدود 30 درصد ارتوکلاز، 25 درصد میکروکلین، 20 درصد پلاژیوکلاز، 20 درصد کوارتز و حدود 5 تا 10 درصد کانیهای بیوتیت و دیگر کانیها نظیر آپاتیت، زیرکن و کانیهای تیره تشکیل شده است. همچنین از نوع کالک آلکالن و پرآلومین میباشد که با توجه به نمودارهای تمایز محیط تکتونیکی از نوع گرانیت های کمان آتشفشانی و همزمان با تصادم هستند.گرانیت های توده نفوذی شهیدان را با توجه به پرآلومین بودن و نبود هورنبلند میتوان از گرانیت های نوع S برشمرد.نمودارهای عنکبوتی توده گرانیتی شهیدان دارای آنومالی منفی از عناصر Ti, Sm, Nd, Sr, Ba, Nb و آنومالی مثبت Zr, K, Th میباشد. تغلیظ شدگی از عناصر LIL ، تهی شدگی از عناصر HFS و تهی شدگیTi,Nb نیز بر وابستگی این توده به ماگماتیسم حاشیه فعال قاره ای تاکید دارد و بالاخره غنی شدگی LFS ها (k ,Pb ,Cs) بیانگر تأثیر سیالات آزاد شده از صفحه فرورونده در طی فرآیند فرورانش بر روی گوه گوشته ای می باشد؛ لذا با توجه به توده های نفوذی مشابه در منطقه مشهد، که بر روی زمین درز پالئوتتیس قرار گرفته اند به نظر میرسد که توده گرانیت مورد مطالعه نیز به بواسطه فرورانش رو به شمال اقیانوس پالئوتتیس و نیز تصادم صفحات ایران و توران ایجاد شده باشد.

لینک دانلود

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.