گردشگری در ولایت بامیان

گردشگری در ولایت بامیان

در این وبلاگ، در رابطه با گردشگری و جاذبه‌های ولایت بامیان و همچنان معلومات مرتبط با گردشگری که برای دانشجویان مفید باشد درج خواهد شد.
گردشگری در ولایت بامیان

گردشگری در ولایت بامیان

در این وبلاگ، در رابطه با گردشگری و جاذبه‌های ولایت بامیان و همچنان معلومات مرتبط با گردشگری که برای دانشجویان مفید باشد درج خواهد شد.

گردشگری و بزهکاری

چکیده

با رشد و توسعه روزافزون صنعت گردشگری، میزان جرائم چه از جانب گردشگران و چه علیه آنها در اماکن گردشگری افزایش یافته است. با توجه به اثر تبلیغاتی بسیار وسیع ارتکاب جرائم علیه گردشگران که موجب ناامن جلوه دادن کشورهای مقصد و عدم استقبال گردشگران بالقوه می شود و اینکه این صنعت فرصتهای بسیار زیادی را برای ارتکاب جرائم ایجاد می کند ، محققین به مطالعه رابطه بین بزهکاری و گردشگری پرداخته و جرائم علیه آنان را از منظر علت شناسی جنائی ، بزه دیده شناسی و نظریه های غالب جرم‌شناسی مورد بررسی قرار داده‌اند. نتایج نشان می دهد که در همه اماکن مورد بررسی، گردشگران نسبت به مردم محلی، بوسیله میزان بالاتری از جرائم مالی قربانی می شوند و آمار برخی جرائم خشونت آمیز علیه آنان بالاست. جرم شناسان میزان بالای بزه دیدگی گردشگران را به وجود خصائص و ویژگی‌های خاص در خود آنها، عوامل موجود در جامعه میزبان و خصوصیات ذاتی این صنعت نسبت داده‌اند. نظریه‌های جرم‌شناسانه‌ای که این آمارهای بالا را توجیه می کند ، عمدتا نظریه اقتصادی جرم ، فعالیتهای روزمره و نظریه نقاط جرم خیز می باشد که بر پر سود بودن ارتکاب جرم علیه آنان و برجسته سازی مفهوم فرصت و موقعیت دلالت دارند. بنا به فواید بالای این صنعت و به منظور جذب هر چه بیشتر گردشگران و پیشگیری از مجنی علیه واقع شدن آنها و با توجه به تاکید سازمان جهانی گردشگری طی بیانیه ها و توصیه های متعدد بر لزوم حمایت و حفاظت از آنان ، کشورهای مختلف اقدامات متعددی را برای محافظت از آنان، بالا بردن هزینه قربانی سازی آنها و از بین بردن فرصتهای مجرمانه انجام داده اند که از آن جمله می توان به ایجاد پلیس گردشگری ، تامین هزینه رفت و برگشت و اقامت شهود یا شاکیان ، تسریع آئین دادرسی کیفری برای رسیدگی فوری به موارد فوق ، تشویق گردشگری گروهی(جمعی) ، توصیه‌هایی مبنی بر ساخت اماکن گردشگری با رعایت اصول پیشگیری از جرم ، آموزش موارد امنیتی به کارگران و گردشگران و سهیم کردن مردم محلی در سود حاصل از این صنعت اشاره کرد که به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته اند. همچنین مبانی فقهی و حقوقی حمایت از آنان در حقوق ایران مورد توجه قرار گرفته است. از طرف دیگر ، به‌لحاظ فرصتهای ایجاد شده بوسیله این صنعت و نیز ماهیت آزادی گرایی و تفریحی آن و دلایل دیگر، شاهد افزایش چشمگیر در جرائم ارتکاب یافته توسط مسافرین خارجی که با رویدادهای گردشگری مسافرت می کنند، بوده ایم که مهمترین آنها گردشگری جنسی و تروریسم است که توجه سازمانهای بین المللی و کشورها را بیش از پیش به خود جلب کرده است . در نهایت راهکارهای متعددی برای پیشگیری از وقوع اعمال غیرقانونی توسط دست اندرکاران امر گردشگری به منظور تامین و ایجاد صنعتی جذاب ارائه شده است.

لینک دانلود

نقش گردشگری رویدادی در توسعه پایدار گردشگری

چکیده

هدف: این پژوهش ارائه‌ی چارچوبی جامع و کاربردی جهت شناسایی و بررسی تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم هر یک از عوامل موثر بر توسعه‌ی گردشگری رویدادها و تحلیل آن‌ها است که در زمینه فرهنگی آن وجود دارد.

 روش: روش این مقاله کتابخانه‌ای و دلفی است. در این تحقیق پس از مرور پیشینه و شناسایی عوامل موثر بر توسعه‌ی گردشگری رویدادی، مهم‌ترین عوامل گردشگری رویدادی شناسایی و به‌عنوان یک پتانسیل گردشگری موردبررسی قرار گرفت. 

یافته‌ها: تحقیق نشان داد که مردم بافرهنگ‌های بومی نسبتاً آشنا بوده و با گردشگری رویدادی آشنایی کمی دارند که این نگران‌کننده می‌باشد. با اجرا گردشگری رویدادی و کاهش فقر در جوامع محلی و ایجاد احساس غرور در مورد هویت و فرهنگ آن‌ها باعث می‌شود تا از استفاده بیش‌ازحد منابع طبیعی و تخریب آن‌ها جلوگیری کرد. و با رعایت اصول پایداری در اجرای رویدادها می‌توان درآمدزای و اشتغال ایجاد نمود و بعد اقتصادی منطقه را توسعه داد و با توزیع توریسم در مناطق مختلف کشور حتی در مکان‌های فاقد جاذبه‌های گردشگری و مناطق کوچک روستایی درآمد حاصل را در بین همه مکان‌ها به‌طور عادلانه تقسیم نماید. 

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این پژوهش می‌توان به این نتیجه رسید که گردشگری رویدادی و توسعه‌ی آن نیازمند عزم جدی در بازنگری و ارائه سیاست‌های مناسب مدیریت یکپارچه در جهت رفع ضعف‌ها و تهدیدها با استفاده از نقاط قوت و فرصت‌ها، به همراه راهبردی اثربخش برای جلب رضایت گردشگرانی است که جهت بازدید و شرکت در جشنواره مراجعه می‌کنند، می‌باشد. این مهم از طریق جلب حامیان مالی برای سرمایه‌گذاری در برگزاری رویدادها و توسعه‌ی منابع انسانی آموزش‌دیده و معرفی رویدادهای مختلف به عموم در سطح منطقه‌ای و ملی مقدور خواهد بود.

لینک دانلود

آثار عتیقه بامیان در هزارستان

نویسنده: مادام و مسیو گودار و پروفسور هاکن
حق تکثیر: موسسه مطبوعاتی اسماعیلیان، 1372
کتاب «آثار عتیقه بامیان در هزار دستان» حاصل زحمات گرانبهای محققین فرانسوی می‌باشد که در سال 1315  از طریق انجمن ادبی کابل به چاپ رسید.
این کتاب در مجموع حاوی مطالب علمی و تحقیقی می‌باشد که اصولا بر سه بخش تقسیم شده است. در بخش اول، مقدمه مترجم بنام «اجمال تاریخی» است که در خور توجه می باشد، سپس ملاحظات تاریخی و تصویر شناسی و ذکر آثار باستانی بامیان از زبان سایر دانشمندان و محققین اروپا را شامل می‌شود.
در بخش دوم، سموچهایی که در بامیان وجود دارد، تعریفات بعضی معابد بامیان زینت، تذهین و منقوشات دیواری در معابد مذکور مطالعه می‌شود. در آخر این بخش یادداشتهای ضمیمه شده راجع به هیکل بودای خوابیده و مطالبی راجع به اژدهای بامیان می‌باشد.
در بخش سومف اولا تصاویر (قرن 6 و 7 میلادی) مربوط به منطقه‌ای که موسوم به «دختر پادشاه» می‌باشد، است. منطقه مذکور یکی از مراکر باستانی سرزمین هزاره‌هاست. ثانیا مضامین مختلف راجع به بامیان خصوصا مختصر یادداشتهایی از سیاحان اروپا و چین می‌باشد که در خور توجه است.

مـطالعه مقدماتی فون جوندگان افغانستان (استان‌های بامیان، بغلان و کابل)

موضوع: جانور شناسی

سال: 1391

پدیدآور: محمدحسن جعفری

 دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم پایه

چکیده

تاکنون مطالعات اندکی در رابطه با فون جانوران افغانستان صورت گرفته است و بررسی های انجام شده تنها محدود به مطالعات هسینگر، خوشحال حبیبی و بعضی از موسسات اکتشافی داخلی و خارجی می شود، لذا هدف از این مطالعه شناسائی بیشتر تنوع جانوران افغانستان با تاکید بر فون جوندگان منطقه است. در این راستا جهت شناسایی و بررسی بیوسیستماتیکی فون پستاندارن کوچک استان های بامیان، کابل و بغلان از تابستان سال 1389 تا خرداد ماه سال 1391 در اکوسیستم های مختلف استان های فوق اعم از جنگلی، استپی، کوهستانی و مناطق پست و هموار، همچنین مناطق شهری و روستایی با استفاده از تله زنده گیر و مرده گیر نمونه برداری انجام شد. در کل 95 نمونه متعلق به 15 گونه و 7 خانواده از پستانداران صید شد. با بررسی های بیوسیستماتیکی (کروموزومی، مورفولوژی و مورفومتری) نمونه ها تا سطح گونه شناسایی شدند که عبارتند از:Calomyscidae: Calomyscus baluchi; Cricetidae: Cricetulus migratorius, Ellobius foscocapilus, Microtus transcaspicus; Dipodidae: Allactaga vinogradvi; Muridae: Apodemus uralensis, Apodemus witherbyi, Meriones libycus, Mus musculus, Rattus pyctoris, Rattus rattus, Rattus sp.; Mustelidae: Martes foina; Ochotonidae: Ochotona rofescens; Sciuridae: Marmota (marmota) caudata چهار گونه Allactaga vinogradovi Apodemus uralensis ، Apodemus witherbyi و یک گونه از جنس Rattus که بطور کامل شناسایی نشد، گزارش های جدید از این استان ها می باشند.

لینک دانلود فایل